Age of Pirates 2: City of Abandoned Ships

Age of Pirates är inte ett nytt spel, det kom ut för några år sedan, men för oss som älskar piratspel av olika slag är det värt att testa ändå. Det är dock inte det snyggaste spelet så för oss som är vana vid online spel med snygg grafik kan det vara något frustrerande.

Märks det att Age of Pirates är något äldre?

Ja, tyvärr är det tydligt att spelet kom ut för några år sedan men det är väl värt att testa för den som älskar piratspel av olika slag och vill testa något nytt. Spelet utvecklades av Akella tillsammans med Playlogic och även om det är två ryktbara utvecklare är spelet inte väl genomtänkt. Så varför är det värt att testa? Du kan hitta otaliga billiga varianter på nätet, eftersom spelet är några år gammalt och inte heller vart populärt när det var nytt. Så du kan testa ett spel utan att det kostar mycket. Trots att spelet har några mindre fel är det överlag ett underhållande spel som också har mycket att erbjuda.

Hur fungerar spelet?

Age of Pirates sätter pirater i fokus, här handlar det om pirater i Stilla Havet som söker skatt och äventyr. Det påminner helt klart om en viss filmserie om pirater men det är en billigare variant. Ibland är budgetvarianten det bästa valet eftersom du får valuta för pengarna och har möjlighet att testa nya spel utan att lägga ut massor. Är det inte för dig har du heller inte lagt ut mycket.

Spelet satsar stort på sina karaktärer och det är också spelets styrka. Även om karaktärerna inte är särskilt originella är de ändå charmiga och lyfter spelet. Du kan ta över skepp och byta gods med andra pirater eller till och med ta över hela stader om det går bra för dig under spelets gång. Spelet har helt klart ett bra flyt och du kan som spelare hela tiden ta dig framåt och uppleva nya äventyr, vilket är ett enormt plus. Nedkanter är att spelet inte känns särskilt intuitivt och är onödigt svårt att lära sig men tanke på att det inte är komplicerat. Vissa saker är inte heller förklarade i instruktionerna, men det tar inte mer än några spel för att lära sig hur det fungerar och sen har du chansen att spela med karaktärer som är klassiska pirater.

Karaktärerna

De olika karaktärerna drivs av drag som avgör hur de fungerar, hur snabbt de kan dra sina svärd med mera. Spelet är också en klart förbättring från det tidigare eftersom du kan utforma din egen resa istället för att följa spelets något stela gång. Här kan du istället välja vart du reser och vad du tar dig an, vilket gör det mycket roligare och gör att du kan spela ofta utan att bli uttråkad.