Assassin’s Creed IV: Black Flag

Om du har spelat något av de andra spelen från Assassin’s Creed- serien så kommer du absolut att känna igen det härliga flödet som genomsyrar även detta spel.

I Assassin’s Creed IV: Black Flag får du använda dig av samma parkourrörelser som tidigare, och du kan vara beredd på en hel del klättrande och svingande i båtmasterna.

Trots att Assassin’s Creed IV: Black Flag är nummer fyra i ordningen, så utspelar sig detta spel före Assassin’s Creed III. Året är runt 1750, vilket brukar benämnas som den klassiska tidsperioden för piraternas framfarande och härjande.download-3

En ung man vid namn Edward Kenway söker ära och berömmelse, och för göra sig ett namn söker han sig till piratlivet i Karibien. Denna huvudkaraktär hamnar mitt i dispyten mellan ”The Templars” och ”The Assassins” – det vill säga mellan tempelriddarna och lönnmördarna.

Speltekniken är som tidigare nämnt anmärkningsvärt lik de andra spelen i denna serie – vilket är en klar logik i de allra flesta spelserier. I detta spel följer ju pirattemat som en röd tråd, och nu får du betydligt mer testa på livet till havs. Under spelets gång läggs stor vikt vid sjöstrider och seglandet.

Du blir även tilldelad många spännande uppdrag.

Vad sägs om att kunna dyka långt ner under ytan för att undersöka gamla skeppsvrak eller leta efter ädelstenar, guld och andra skatter? Du får prova på att navigera under vattnet för att lokalisera förlista skepp och dess dyrbara last, vilket är ett spännande men intensivt moment då du kommer märka hur du måste effektivisera din spelteknik. Det är nämligen inte alltid du får tid på dig att luska ut saker och ting då bristen på luft under ytan gör att du måste tänka snabbt.

Då spelet utspelar sig i Karibien får du möjlighet att även utforska städerna Kingston, Havanna och Nassau, där du även kan ta dig an ett flertal sidouppdrag i landmiljö. Det finns även några mindre öar att utforska ute till havs. Grafiken genom hela spelet är riktigt fin och detaljerad, och det dröjer inte länge förrän du kommer känna dig som en riktig pirat – argh!