Hur du klär ut dig till pirat

Okej, så du har blivit bjuden till en fest med pirattema, en maskerad eller du ska rentav själv hålla i en fest som kräver utklädnad – och du har ingen aning om hur du ska få till den bästa pirat looken? Ingen fara, vi har koll. Det är ett par grejer att tänka på när du ska bli en av havets mest fruktade, och vi har listat upp dem så att det är enkelt att checka av listan när det väl är dags.

Steg ett – sminket

Bli inte avskräckt om du aldrig använder smink eller inte tycker om det – det här kommer inte att förändra ditt utseende alltför mycket. Det du behöver göra är dels att se lite solbränd ut (om du är modig kör du på lite brun utan sol, annars kan du låna puder av någon som har lite mörkare hudton än dig själv), kör på lite röda kinder – du har ju trots allt hållit på med svärdfäktning och hängt utomhus hela dagen, klart du har rosiga kinder, lite sot runt ögonen för att ge dem rätta attityden – tänk Jack Sparrow i Pirates of the Caribbean filmerna – och slutligen ska ditt hår gärna se lite tovigt ut, utsläppt och lite vindrufsigt. Steg ett avklarat!

Steg två – kläderna

Du behöver faktiskt inte bli ruinerad på kuppen bara för att du vill ha en riktigt cool outfit som pirat. Det mest grundläggande att tänka på är att i din roll som pirat har du knappast haft tid att shoppa på sistone, så de kläder du använder bör vara lite slitna och se lite gamla ut – det ger dig rätt look. Ha gärna en ganska stor vit skjorta, gärna med knyt i halsen, som kan hänga öppen. Någon slags väst känns som standard, försök hitta någon i mocka eller skinn, det brukar finnas på alla second hand affärer. På nederdelen kan du köra på antingen skinnbrallor eller, om det inte känns helt bekvämt, ett par snyggt slitna svarta jeans. Du kan också vara lite modig och köra på ett par leggings, antingen i rött eller i svart. Dina skor borde vara antingen slitna sandaler, spetsiga svarta boots eller… inga alls. Det är inte omöjligt att pirater går runt barfota, och om du ska vara inomhus hela kvällen är detta ett helt klart godkänt alternativ.

Steg tre – accessoarerna

Dags för tredje och sista steget! Det här är lite mer flytande, eftersom din satsning på accessoarer kan skilja lite beroende på kassa och tid. Det du kanske ska satsa hårdast på är någon form av svärd, antingen i plast eller kartong, som du kan sticka i linningen på dina byxor. Lite guldmynt i fickan har aldrig skadat, och gnuggisar som du kan ha på armarna för att skapa rätta tatuerade looken är heller aldrig fel.