Kom igen – var ärlig! Hur många gånger har du inte drömt om att få en chans till att lämna din gråa vardag som landkrabba för att ge dig ut på de sju haven? Byta ut ett av dina ben mot ett moderiktigt träben, kanske skruva fast en krok på ena handen och dra en svart, stilig ögonlapp över ett av ögonen? Slänga på dig en klassisk skinnkappa, låta håret växa så du kan få till några schyssta flätor och till sist hoppa i dina höga svarta stövlar? Ett liv som fruktad pirat är både utmanande, spännande och för att inte glömma – farligt. Dessupirate-47705_960_720tom kan man inte bortse från det faktum att de handlingar som ligger en pirat nära hjärtat är så olagliga de kan bli – och vem vill inte prova på det – utan att bli straffad?

Det kan du ju såklart lyckas med, om du ger dig in i ett av alla de otaliga tv-spel som spelutvecklare skapat just för att du ska kunna vältra dig i allt som har med det vilda piratlivet att göra.

I ett piratspel kan du bland annat träna på dina färdigheter i att slåss med svärd eller leta efter nergrävda skatter – kanske ges du även du möjlighet att få syn på en och en annan sjöjungfru under spelets gång?

Oavsett vad syftet är kan man inte komma ifrån att ett piratspel kan erbjuda dig ett fantastiskt äventyr, och ju mer detaljrikt och noggrant spelet är designat, desto mer uppslukande kommer din spelupplevelse bli.

Så vad väntar du på? Testa livet som pirat så fort du bara kan!