Monkey Island Videospel

Monkey Island är en serie med så kallade äventyrsspel som kom ut på marknaden för första gången 1990. Spelmotorn Scumm släppte de tre första versionerna och GrimE släppte den fjärde. Spelet utspelar sig under 1700-talet på små karibiska pirat-öar. I spelet så får du följa Guybrush Threepwood som kommer att vara din karaktär och han vill bli en pirat. Filmen Pirates of Caribbean har inspirerat atmosfären i spelet. Det har släppts totalt sju stycken Monkey Island spel och de har därmed följt med i utvecklingen från att vara väldigt simpelt dimensionerade till att idag hålla en mycket hög kvalitet på grafiken.download-2

Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge heter den senaste delen av spelet som kom ut 2010. Detta spel börjar med att Guybrush redan har en stor förmögenhet, men han börjar inse att han inte längre kan leva på sina gamla meriter, speciellt inte eftersom andra har börjat att ta på sig äran för det han har gjort och åstadkommit. Det får honom att istället söka efter den absolut största skatten, nämligen ”the Big Whoop”. Versionen som släpptes 2010 är en remake av en version som släpptes 1991. Med de remakes som har skapats så finns det sju spel, men i grund och botten finns det endast fem unika spel. Valet av spel beror helt enkelt på vilken grafik som man föredrar att spela i. Dessutom finns detta spel tillgängligt till fler olika typer av konsoler idag och du kan även spela det direkt på din dator.

Många växte upp med detta piratspel, som ofta hånar det sätt som den västerländska världen ser på och tänker om pirater, det är inte mycket som är helt korrekt enligt historien i detta spel och det är ett spel som man främst bör spela för att man tycker att det är roligt och inte för att man vill lära sig något om pirater.