Nöjesparker med inslag av pirater

Pirater är populära året om, men kanske särskilt under sommaren, när alla som har möjlighet flockas till de största nöjesparkerna i världen. För den som har barn som är helt galna i pirater, den som själv är ett stort fan av sjörövarna eller den som helt enkelt vill prova på något nytt finns det ganska många alternativ att välja bland. (Om du inte är så pigg på att besöka alla platser kan vi rekommendera att ta med dig mobilen, så att du kan köra lite Novomatic slots spel medan du väntar på att ditt sällskap ska åka färdigt.) Vi har inte begränsat oss till Sverige när vi gjort den här listan, främst för att det helt enkelt inte finns så mycket att hämta i piratväg när det kommer till våra inhemska nöjesparker.

Pirates’ Cove

Det här är en nöjespark som ligger i den amerikanske delstaten Illinois, närmare bestämt i Elk Grove Village. Här kan du varje sommar besöka Pirates’ Cove, som är en blandning av en utställning och en nöjespark. Här kan du ägna dig åt lek och aktiviteter, och det mesta är riktat till barn mellan ett och nio år. Dessutom kan du äta mellanmål som en riktig pirat i kiosken alldeles intill. Passa på att besöka de andra delarna av parken som finns tillgängliga, och kolla in kalendern för att se vilka aktiviteter som är på gång just den dagen ni kommer på besök – det kan vara så att piraterna är extra aktiva just det datumet.

Pirate Adventure Park

Irland är ett populärt resmål för både familjer, par och kompisar, och det här är ett bra stopp på vägen till andra aktiviteter. Den här nöjesparken ligger i Westport, som ligger på Irlands västkust. Här hittar du flera roliga åkattraktioner, bland annat Pirates Plunge, som är landets äldsta flume ride. Anledningen till att du hittar en pirat-park just här är att Westport faktiskt har kopplingar till en äkta pirat – Grace O’Malley som levde på 1500-talet. Du kan förutom att åka olika attraktioner här spela tennis, minigolf eller åka i små pedal-båtar. Det finns mycket att upptäcka i parken, som fungerar fint som ett dagsmål.

Daftöland

Vi avslutar listan med ett svenskt tips – Daftölands piratpark. Det här är en park som har öppet på sommaren, från och med maj. Hela resorten har pirattema, och det märks både på aktiviteterna, parken och maten. Här finns det aktiviteter av många olika typer, bland annat kan man åka i den gigantiska Skeppsgungan, man kan åka Silverforsen – en flume ride, eller så kan man välja att snurra runt i Kruttunnan. Om ni har mindre barn med er finns det småbilar, utkikstorn och en attraktion som heter Kuling, som skickar upp dig sex meter i luften. Är man lite modig är det bara att gå ner i spökkällaren eller ner och spela på ett av de många spelen i spelhålan.

Som omväxling från åkattraktionerna finns varje dag en teaterföreställning, det här året handlar den om piraten Svartkrut och hans äventyr för 300 år sedan. Det kostar inget extra att se teaterföreställningen, den ingår i entrén. Dessutom kan man varje dag klockan fem gå på Rövarrock, där du bjuds in att sjunga med i all världens piratmusik. Du hittar Daftö inte så långt ifrån Strömstad, och kan enkelt ta dig dit med bil. Om du bor i närheten eller ska semestra i området kan du köpa säsongskort, så att piratlivet kan vara lite längre.