Pirates Of The Caribbean: At World’s End

Pirates Of The Caribbean: At World’s End är det tredje spelet i äventyrsserien om piraten Jack Sparrow. Spelen är utformade efter Disneys filmer om den ökände piraten, vars roll du får inta som huvudkaraktär. At World’s End skiljer sig inte avsevärt mycket från de tidigare spelen i serien, och du kan skriva upp att även detta spel är ett äventyrligt, actionfyllt piratäventyr.

Det är ganska givet att spelet följer samma story som i Disneys kioskvältare på bio och därför får du vara beredd på att inte kunna påverka spelets handling i alltför stora utsvävanden.

Upplägget är relativt enkelt och tydligt, att slita ner efterlysningsposters och leta efter gömda brev är bland de första uppdragen du får – samtidigt som spelets miljö och fortskridande berikas med slagsmål med soldater och vakter av olika slag.download-55

Även om kontrollerna, nivåerna och striderna är jämförelsevis okonstlade, så tar det inte udden av intensiteten och spänningen. Det kan vara skönt att spela ett riktigt schysst spel där storyn helt enkelt flyter på. Detta innebär ju att man kan slänga fötterna på bordet och bara njuta – utan att behöva lägga massa energi och tanke bakom precis varenda liten grej.

Pirates Of The Caribbean: At World’s End är ett välgjort och fint utformat spel med bra grafik.

En del av omgivningarna kan man känna igen från filmen och man märker hur spelutvecklarna har lagt ner både tid och omsorg på att få spelkaraktärerna så lika de från filmen som möjligt.

Ett trevligt inslag är också att man castat riktigt bra röstskådespelare till att imitera huvudkaraktärernas röster från filmerna.

Att kunna ta kontroll över flera karaktärer under spelets gång är kanske någonting du tycker är roligt? Då blir du garanterat inte besviken då Pirates Of The Caribbean: At World’s End, som inte bara tillåter dig att göra detta – utan också ger dig möjligheten att tillämpa den här funktionen under en och samma nivå.

Detta är med andra ord ett actionfyllt piratäventyr som säkerligen är av intresse för dig som tycker om filmbaserade spel – eller av dig som helt enkelt alltid drömt om att få uppleva livet som pirat!