Piratlekar att ta fram på festen

Om det är dags att ha en fest eller kalas med pirattema krävs det såklart lite lekar för att få igång alla gäster. Passa på att peppa dig själv med lite piratmusik eller lite gratis omgångar på slottar med pirattema genom free spins utan insättning. Vad gäller lekarna har vi funderat lite och kommit fram till några av våra favoriter – prova dem gärna och se vilken du och dina gäster gillar bäst.

Gå på plankan

Det här är en väldigt enkel, och rolig idé som kan vara olika svår beroende på vem som kommer till festen. Är det ganska små barn går det bra att ha en planka som helt enkelt ligger på marken, det är en tillräckligt stor utmaning, men om det handlar om vuxna gäster kan det vara kul att lägga upp balansgången på lite höjd – tänk bara på att köra leken innan alla har kommit igång med att dricka, annars kan det bli ett besök på akuten för dina piratvänner.

Förstör alla kanonkulor

Det här är en klassisk lek som enkelt kan anpassas till ditt tema. Alla deltagare får varsin ballong, som de knyter runt ena ankeln. Målet är att trampa sönder alla andras ballonger, så att man står ensam kvar som vinnare. Självklart krävs det att alla ballonger är svarta, annars kan vi knappast godkänna dem som kanonkulor, men i övrigt krävs det faktiskt inga förberedelser alls, vilket gör detta till en smidig festaktivitet.

Man överbord!

Det här är faktiskt precis lika kul att göra för vuxna som för barn – vi lovar. Det är särskilt tacksamt att göra under varma dagar, då man kan enkelt fylla en barnpool med vatten och låta hela leken ta plats utomhus. Det du behöver är små skatter som man kan fiska upp, och fiskespö, som du enkelt kan fixa av en pinne, en bit snöre och en krok. Du kan hitta allt detta billigt i till exempel byggaffärer. Det du gör sen är att fylla poolen med vatten, och släppa ner lite skatter och pirater som behöver räddas. Du kan hitta billiga leksaker, lägga i skepp och hajar eller små flaskor med alkohol (om det är en vuxenfest), som deltagarna sedan får försöka fiska upp. Självklart får man behålla allt det man hittar, det är ju ändå piratregler som gäller!

Håll kanonkulan i luften

Den här leken kan du med fördel köra innan det kommer till att förstöra alla kanonkulor, så slipper du blåsa upp två omgångar med ballonger. Den här leken kan lätt bli väldigt intensiv, men den är fruktansvärt rolig. Det är en variant på den klassiska stolleken hela havet stormar – men utan stolar! Här gäller det istället för alla deltagare att hålla ballongerna uppe i luften, genom att putta på dem, när musiken är igång, men så fort musiken tystnar gäller det att grabba tag i en ballong. Den som inte har en ballong åker ut, och en ballong tas bort. Kom ihåg att pirattemat kan sträcka sig också till musiken, gör en spellista innan festen som innehåller alla de bästa sjörövarsångerna.