Raven’s Cry

Är du en av de människor som känner en stark dragningskraft efter att ge dig in i ett riktigt mörkt äventyr? Med mord, smutsiga gränder och vapen av alla dess slag? Släng på då allt annat som har med det vilda piratlivet att göra och du hittar just det du söker i Reality Pump Studios spel Raven’s Cry.

I detta piratinspirerade spel följer utvecklarna inte den stereotypa skildringen av pirater som du kan se titt som tätt i filmer som till exempel Pirates Of The Caribbean, där piratlivet många gånger förskönats och fyllts med komiska inslag. I Raven’s Cry lindas ingenting in i bomull, och istället dras du nu in i ett allvarstyngt uppdrag när du får följa huvudpersonen Christopher Raven på hans fokuserade jakt att döda de män som tagit livet av hans familj. Detta ska ha skett rakt framför ögonen på spelets huvudkaraktär, och som enda överlevare svär han att hämnas sin familjs brutala öde. Med en krok istället för sin ena hand drar han ut i världen, både tills havs och genom hamnstäder och djungler, med hatet som sin enda vägledare.ravenscry_one_way_out_cover

Då händelserna i Raven’s Cry är mixade med både fiktiva som historiska händelser blir spelupplevelsen intensiv. Miljön och storyn är autentisk, och noga detaljerad.6

Till stor del av spelets gång får du färdas ute till havs, men även besöka tre större städer som har många utforskningsmöjligheter. Resan och ditt uppdrag tar dig till vackra hamnstäder och en gömd aztekisk stad mitt i den djupa djungeln – men du måste också färdas till mer otäcka och mindre attraktiva platser. Ett av de ställena är den beryktade piratstaden Port Royal, där du tvingas stå öga mot öga med ett mindre åtråvärt umgänge så som tjuvar, råbarkade mördare och annat avskum.

Förutom en stor mängd actionmoment så har spelutvecklarna varit noga med att även inkludera ett system för moral och rädsla. Sidouppdrag finns tillgängliga, och en del magi förekommer. Tycker du om en-mot-en-dueller och strider ute till havs så är detta spel verkligen någonting du borde ta dig an.

Låt inte mörkret skrämma dig, bit ihop och kasta loss!