Risen 2: Dark Waters

De allra flesta datorspel som handlar om pirater brukar ha ett och samma tema, men i spelet Risen 2: Dark Waters handlar det till största del om båtar och slagsmål.

Risen 2: Dark Waters utspelar sig några år efter det första spelet är tänkt att utspelas. Här börjar du med att möta upp din karaktär i en hamnstad kallad Caldera och man kan tydligt se att karaktären har bytt riktning helt om man jämför med det första spelet.

Tillsammans med den kurviga partnern Patty ger sig det två iväg för att hitta hennes far Stealberad, men självklart också för att finna den skatt som han sägs ha gömt. Nu gäller det att hitta det magiska vapnet som behövs för att de tillsammans ska kunna förgöra det mytologiska monstret ”Kraken”.1280px-risen2_logo

Man kan enkelt säg att Risen 2: Dark Waters är ett actionspel som också inkluderar en hel del humor och äventyr. Karaktärerna är redan skapade, vilket gör att man själv inte har någon möjlighet att skapa sig en personlig rollfigur att använda sig av. För att skapa så mycket variation till spelet som möjligt, har skaparna sett till att man kan lära sig nya färdigheter, men också kunna vidareutveckla det som man redan har.

Under spelets gång kommer du troligtvis att känna igen dig mycket om man ser till alla det olika piratfilmer som finns nuförtiden. Det blir en blandning av demoner och titaner, men även om hur du lär dig att dressera din papegoja, eller varför inte destillera olika typer av drycker.

Många skulle nog säga att det finns en hel del i spelet som behöver förbättras och mycket handlar om grafiken. Det är inte ovanligt att buskar och träd plötsligt ändrar storlek och att alla strider sker i närstrid, vilket gör det ytterst svårt eller näst intill omöjligt att kunna strida på ett kontrollerat sätt.