Sid Meier’s Pirates

Äventyrsspelet Sid Meier’s Pirates är ett spel för dig som älskar pirater och allt som där hör till. Den allra första versionen kom ut år 1987, men spelet är tänkt att utspela sig på 1600-talet och skildrar en pirats liv i Västindien.

I spelets början får man själv välja vilken nationalitet man vill spela som. Spanien, Nederländerna, Frankrike och England är de länder som finns att välja på. Detta spel är utformat för dig som vill sänka eller plundra skepp, efterlysa olika pirater, eller leta efter försvunna människor eller skatter. Man behöver alltså inte enbart agera pirat eller kapare om man inte vill det.7630763440_db3fbbff84_b

Som din egen karaktär i spelet får du välja mellan en mängd olika typer av alternativ och även träna upp massor av olika färdigheter. Ju högre rankning man har kan man även få välja sig en fru, träna segling eller fäktning om man så vill. När du spelar är det bra att komma ihåg att varje beslut du tar, sedan kommer att påverka spelets utgång. Detta gör att spelet känns mycket varierande och spännande, eftersom man aldrig kan förutse vad som kommer att hända nästa gång.

Jämfört med många andra spel anses Sid Meier’s Pirates vara ett mycket lärorikt spel, som ger mer än bara en rolig spelstund. Här får du lära dig om saker som ålder för att segla, olika taktiker man använder vid sjöslag, men även saker som att kunna se och ta ställning till olika väderförhållanden när man är ute till sjöss, samt vad alla det olika fartygen och skeppen har för egenskaper.

Detta spel har egentligen inget bestämt slut, utan det avslutas när den som spelar väljer att pensionera sin karaktär, vilket ger en status utifrån hur många poäng man har lyckats samla på sig. Däremot kan man få avdrag på sina poäng p.g.a hälsa eller ålder på sin karaktär, vilket i sig gör att spelet ändå har någon typ av tidsgräns.